Dakrenovatie Spijkenisse

Wilt u nieuwe dakbedekking laten plaatsen, uw dak laten inspecteren of deze renoveren? In Spijkenisse kunt u bij De Zwart Loodgieters & Dakdekkers terecht voor iedere dakrenovatieklus. U kunt ons bereiken via 070 - 207 50 47 of een offerteaanvraag doen via het contactformulier.

Functie dakrenovatie Spijkenisse

Hoe beter de kwaliteit van uw dak, hoe mooier de uitstraling van uw huis en hoe lager uw energierekening. Een dak krijgt veel te verduren, zeker met onze Nederlandse weeromstandigheden. Harde wind, zware regenval, sneeuw of vorst leiden allemaal tot slijtage aan het dak. Hierdoor kunnen er al snel scheurtjes of blaasjes ontstaan in de dakbedekking. Het kan ook leiden tot grotere beschadigingen, zoals lekkage of aantasting van de dakconstructie.

Waar bij dakreparatie het dak alleen gerepareerd wordt, wordt er bij dakrenovatie iets vernieuwd aan het dak. Bij dakrenovatie wordt het dak bijvoorbeeld waterafstotend of energiebesparender gemaakt. Het is niet altijd nodig om voor dakrenovatie te gaan, soms is een reparatie voldoende. Maar zeker als uw dak al wat ouder is en u regelmatig tegen dezelfde problemen aanloopt, kan dakrenovatie een verstandige keuze zijn.

Dakinspectie Spijkenisse

Kleine beschadigingen kunnen makkelijk verergeren en uitgroeien tot grote schade. Dit kan vervolgens hoge kosten met zich meebrengen. Door middel van dakrenovatie kunt u dit soort hoge onkosten en onveilige situaties voorkomen. Wacht dus niet te lang wanneer u deze beschadigingen opmerkt, maar trek zo snel mogelijk bij een vakman aan de bel.

Als u twijfelt aan de staat van uw dak, helpt De Zwart Loodgieters & Dakdekkers u graag. Vraag ons voor een professionele dakinspectie. We raden aan om dit standaard één keer per twee jaar te laten doen. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar plekken die een lekkagerisico vormen, en naar beschadingen in de dakgoot of de dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Spijkenisse

De kosten van dakrenovatie hangen af van de grootte van het dak, het soort beschadigingen en het type dakbedekking. Zo is bitumen veel voordeliger dan dakpannen, en is het renoveren van een plat dak veel minder werk dan het renoveren van een schuin dak. U bent gemiddeld zo’n 1500 euro kwijt aan dakrenovatie van een plat dak. Voor het renoveren van een schuin dak loopt dat al snel op tot de 5000 euro gemiddeld.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden, mocht u uw dak willen laten renoveren. Mocht u nog andere dakwerkzaamheden overwegen, kan het handig zijn om deze te combineren met de renovatie. Zo zou u het kunnen combineren met het laten reinigen van uw dak, of het plaatsen van dakisolatie.

Daarnaast is het belangrijk om verzekerd te zijn van een goede luchtdichtheid van het dak, om ongewenste luchtstromen (en daarmee warmteverlies) te voorkomen. Vraag u ook eens af of het mogelijk is dat er asbest in uw dak zit. Als dit zo is, kunt u er het beste voor kiezen om de hele dakbedekking te vervangen. Tot slot is het soms handig om, zeker voor de hevigere ingrepen, ook een architect in te schakelen. Soms is dit zelfs noodzakelijk, uw dakdekker zal u hier dan over informeren.

Contact met De Zwart Loodgieters & Dakdekkers voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij De Zwart Loodgieters & Dakdekkers bieden we snelle service, scherpe prijzen en professionele resultaten. Onze dakdekkers informeren u graag over de beste oplossing voor uw dak. We kunnen dan eventueel gelijk meedenken over het combineren van de dakrenovatie met andere werkzaamheden.

Heeft u een deskundige dakdekker nodig omdat u uw dak wilt laten renoveren of inspecteren? In Spijkenisse staan wij van De Zwart Loodgieters & Dakdekkers u graag bij met iedere dakdekkersklus. Wees er op tijd bij en schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 070 - 207 50 47.